SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından Erdoğan'a önemli talep

Milyonlarca Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduru Vatandaş, Seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Duyurmaya Çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından Erdoğan'a önemli talep

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, federasyon üyelerinin sorunlarını dile getirmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine henüz yanıt alamadıklarını belirtti.

Murat Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, miting ve çalıştay planları üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bal, "Mitingle alakalı görüşmelerimiz devam ediyor, bir de çalıştay planlıyoruz. Bu çalıştayın tarihini de en kısa sürede açıklayacağız. İnşallah bu çalıştayla birlikte de biz bir kere daha bütün topluma bu mağduriyetin neden çözülmesi gerektiğini sebepleriyle tekrar ileteceğiz," dedi.

Federasyon Başkanı Bal, sorunun her kesimi etkilediğini vurgulayarak, "Bu her yere dokunan bir mağduriyet. Aranan eleman sorununun da temelinde bu mağduriyet var. Her yere dokunan bu sorunun mutlaka en kısa sürede çözüleceğine yürekten inanıyorum. Siyaset çözüm üretme, Meclis sorunları çözme mekanıdır, yeni sorunlar oluşturma mekanı değildir. Geçmişten de gelse devletteki devamlılık esası gereğince bu sorunun çözülmesi gerekir," ifadelerini kullandı.

Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Çalışma Bakanı Işıkhan'a seslenerek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha sesleniyorum; biz kendisinden de çok randevu istiyoruz. Sayın Çalışma Bakanımızdan da randevu istiyoruz ama bir türlü bu randevulara cevap gelmiyor. Biz toplumun ana unsurlarıyız, biz bu vatanın evlatlarıyız. Kendisi bir konuşmasında, 'Çıkın bizim yüzümüze söyleyin' dedi. Biz kendisine bunu anlatmak istiyoruz, Çalışma Bakanımıza bu konuyu anlatmak istiyoruz, birebir anlatmak istiyoruz. Randevu taleplerimize bir an önce olumlu cevap istiyoruz, buradan bir kere daha ben bunu yineliyorum," dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, sorunlarının çözümü için yetkililerden destek bekliyor ve seslerini duyurmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.