SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj ve Çıraklık Mağdurları CHP'den Söz Aldı

Staj ve Çıraklık Mağdurları Destek Arayışında: CHP’den Gebze’de Destek Sözü...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
Staj ve Çıraklık Mağdurları CHP'den Söz Aldı

Staj ve çıraklık dönemlerinin emeklilikte işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmemesi nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar, seslerini duyurmak için dernekler ve federasyonlar kurarak çözüm arayışlarını sürdürüyor. Bu mağduriyetlerini gündemde tutan vatandaşlar, siyasetçilerin inisiyatif alması için çağrıda bulunuyor ve bu süreçte ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) destek görüyorlar.

Gebze’de CHP’den Destek Sözü

CHP’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Gölge Bakanı, Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partisinin 30 Haziran 2024 Pazar günü Gebze’de düzenlediği Emek Mitingi'nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en büyük emek kenti Gebze’den asgari ücretle nefes alamayan emekçilerimize, sefalete mahkum edilen emeklilerimize, emeklilikte staj ve çıraklığa takılanlara, siftahsız kepenk kapatan esnaflarımıza, emeği tarlada kalan çiftçimize, atanamayan öğretmenlerimize, mülakat mağdurlarına, geçinemiyoruz diye feryat eden milyonlara selam olsun,” diyerek geniş kitlelere destek mesajı verdi.

Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Tosun, üyeleriyle birlikte mitinge katılarak seslerini duyurdu. Başkan Tosun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gamze Taşçıer ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi vererek, staj ve çıraklık mağdurlarının ilerleyen aylarda düzenlemek istedikleri büyük bir mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılma sözü aldıklarını kamuoyuna duyurdu.

Başkan Yaşar Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Gamze Taşçıer ile konuşma fırsatım oldu. Bu miting için çalıştığımızı, aynı performansı kendi mitingimizde göstereceğimizi belirttim. Bizim mitingin kesinlikle yapılacağını, bu konuda asla endişeniz olmasın,” ifadelerini kullanarak, destekçilerine moral verdi.

Staj ve çıraklık mağdurları, bu desteklerle birlikte sorunlarının çözümü için mücadeleye devam ederken, siyasetçilerin de konuyu gündeme taşımasıyla birlikte çözüm arayışlarının hızlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.