SON DAKİKA
Hava Durumu

Sigortasız Çalıştırmanın Cezası Yükseldi! 1 Günlük Eksik Prim 40 Bin TL’ye Geliyor

SGK, kayıt dışı istihdamla mücadele için düğmeye bastı. İşyerlerine yapılan baskınlarda usulsüz sigorta prim işlemleri için cezalar kesilmeye başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sigortasız işçi çalıştıran, prim gün sayısını eksik gösteren ya da maaşların bir kısmını elden ödeyerek primleri eksik yatıran işyerleri için sıkı denetimlere başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Sigortasız Çalıştırmanın Cezası Yükseldi! 1 Günlük Eksik Prim 40 Bin TL’ye Geliyor

SGK, kayıt dışı istihdamla mücadelede yaptırımlarını artırdı. SGK, özellikle yabancı işçilerin yoğun olarak çalıştırıldığı sektörlerde ve küçük ölçekli işletmelerde yaptığı çat kapı denetimlerini sıklaştırdı. İşverenlere 1 gün bile eksik yatırmaları halinde 40 bin liralık bir ceza uygulanırken, kayıt dışı çalıştırılan işçilerin primleri gecikme cezası ve zammıyla tahsil edilmeye başlandı.

GENIŞ BILGILENDIRME KAMPANYASI BAŞLATILDI!

SGK, yerel medya ve taşra teşkilatları aracılığıyla geniş bir bilgilendirme kampanyası başlattı. Yeni düzenleme ile işyerlerine, işçilerin meslek kodlarının çalıştıkları işe uygun olarak bildirme zorunluluğu getirildi. Yanlış bildirimler için işçi başına asgari ücretin onda biri kadar ceza verilecek.

BANKA ARACILIĞIYLA MAAŞ ÖDEME ZORUNLULUĞU

Beş ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinde maaş ödemelerinin banka aracılığıyla yapılması zorunlu olacak ve elden ödeme yapılması halinde ceza kesilecek. Ayrıca SGK, Türkiye’de çalışan yabancı işçiler ve mesleki eğitim alan stajyerlerin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin alması gerektiğini duyurdu. Çalışma izni olmayan yabancı uyruklu işçiler için 56 bin lira, izinsiz çalışan yabancılara ise 45 bin lira ceza kesileceği açıklandı.

SGK'DAN BÜYÜK OPERASYON! 40 BIN TL CEZA ILE KAYIT DIŞI İSTIHDAMA DARBE

Kayıt dışı işçi çalıştıran işyerlerine ağır cezalar! SGK, yeni düzenlemelerle sıkı denetimlere başladı. Bir gün eksik prim yatıran işverenlere 40 bin TL ceza! Detaylar için tıklayın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.