SON DAKİKA
Hava Durumu

SGK'dan Açıklama! Emekli Maaşlarına Temmuz Ayı Farkı Yattı

En düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye çıkarılmasının ardından gözler maaşların ne zaman yatacağına çevrilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), beklenen açıklamayı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
SGK'dan Açıklama! Emekli Maaşlarına Temmuz Ayı Farkı Yattı

Resmi Gazete’de yayımlanan vergi paketi düzenlemesi ile en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseltildi.** Bu düzenleme 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak ve emekli maaşlarında fark ödemeleri 7 Ağustos’ta hesaplara yatırılacak.

Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

10 bin TL olan en düşük emekli maaşı, yeni düzenlemeyle birlikte 12.500 TL olarak uygulanacak. Temmuz ayında maaşlarını alan emeklilere 2.500 TL’lik fark yatırılacak. SGK, fark ödemelerinin 7 Ağustos’ta hesaplara yatacağını duyurdu.

Yeni Vergi Paketi Yürürlüğe Girdi

Yeni vergi paketiyle birlikte usulsüzlük yapanlara ağır cezalar uygulanacak. Gelir beyanı ile hasılatı arasında yüzde 20 fark olan mükellefler izaha davet edilecek. İşverenlere emekli çalışanlar için ödenen 5 puanlık destek primi de kaldırıldı. Kamu-özel işbirliği şirketlerinden alınacak vergi yüzde 30’a çıkarıldı.

Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu

Düzenlemeyle birlikte, 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı 500 TL’ye yükseltildi. Bu miktar her yıl değerleme oranına göre artacak. Ayrıca, kanunla tüm sendikalı memurlar toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 TL ikramiye alacak.

Bu önemli düzenlemelerle birlikte emeklilerin maaşları artarken, vergi usulsüzlüklerine karşı yaptırımlar da artırılmış oldu. Yurt dışı çıkış harcının yükseltilmesi ise dikkat çeken diğer bir yenilik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.