SON DAKİKA
Hava Durumu

Zamlı Memur ve Emekli Maaşları Belli Oldu: Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

2024 yılının ikinci yarısında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. Memur ve memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında da önemli artışlar olacak. Bu gelişmenin ardından emeklilerin maaş farkı ödemesi merak konusu oldu. Peki, emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
Zamlı Memur ve Emekli Maaşları Belli Oldu: Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

TÜİK Enflasyon Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu açıklama, bedelli askerlikten kıdem tazminatı tavanına kadar birçok kalemde değişikliklere yol açtı. Emekli maaş farkı ödemelerinde son durum da bu verilerle birlikte netleşti.

Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?

Memur ve memur emeklileri, yılın ilk altı ayında toplu sözleşme gereği yüzde 15 zam almıştı. Ancak, toplu sözleşme gereği, ilk altı aydan doğacak enflasyon farkını da almaları gerekiyor. Dolayısıyla, altı aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü, enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farklarını 15 Temmuz itibarıyla alacak. 

Temmuz Zammı Ne Kadar Oldu?

İlk 6 ay için yüzde 15 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri, yüzde 8,4 enflasyon farkına hak kazandı. Yılın ikinci yarısında alacakları yüzde 10'luk sözleşme zammı eklendiğinde, zam oranı yüzde 19,3'ü buldu. Bu verilere göre, memur ve memur emeklileri yüzde 19.31, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına ise yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

Emeklilerin maaş farklarının ödenme tarihi ve miktarı, enflasyon verileri ve toplu sözleşme hükümleri doğrultusunda belirlenerek, hak sahiplerine 15 Temmuz'da ödenecek. Emekliler, zamlı maaşlarını ve farklarını alacakları bu tarihi sabırsızlıkla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.