SON DAKİKA
Hava Durumu

Temmuz'da Emeklilere Çifte Müjde! Maaş Zammı ve Ek İkramiye Geliyor

Emekli maaşı Temmuz zammı için gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, Temmuz ayı maaş senaryolarını yakından takip ediyor. Açıklanan 5 aylık enflasyon farkına göre emekliler şimdiden %22,72’lik zammı hak etmiş durumda. Peki, emekli maaşları ne kadar olacak, yüzde kaç zam yapılacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı zamlı Temmuz maaşı tablosu!

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Temmuz'da Emeklilere Çifte Müjde! Maaş Zammı ve Ek İkramiye Geliyor

TÜİK tarafından Mayıs ayı verilerinin açıklanmasıyla birlikte gözler Haziran ayı verilerine çevrildi. Maaşlarına enflasyon farkı tutarında zam alan emekliler, maaş zammında son durumu yakından takip ediyor. Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam, Temmuz ayında netlik kazanacak. Peki, 2024 emekli zammı ne kadar olacak? İşte 2024 Temmuz zamlı emekli maaş tablosu!

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

TÜİK tarafından açıklanan 5 aylık enflasyon verisine göre Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayı enflasyon toplamı %22,72 oldu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri enflasyona göre şimdiden %22,72 zammı hak etti.

Emeklilerin kesin maaş zammı oranı Haziran ayı enflasyonuna göre belirlenecek. Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyon %25,46 olarak hesaplandı.

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyonu önümüzdeki ayın 3’ünde açıklanacak ve emeklilerin zam oranı netlik kazanacak. Geride kalan 5 aylık enflasyona göre maaş hesaplamaları yapıldı. Ortalama maaşlara göre hesaplamalar şu şekilde:

- **12.000 TL maaş alan emekliye %22,72 zam:** 2.726 TL artışla 14.726 TL olacak.
- **13.000 TL maaş alan emekliye %22,72 zam:** 2.953 TL artışla 15.953 TL olacak.
- **14.000 TL maaş alan emekliye %22,72 zam:** 3.180 TL artışla 17.180 TL olacak.
- **10.000 TL en düşük maaş alan emekliye %22,72 zam:** 2.272 TL artışla 12.272 TL olacak.

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi?

En düşük emekli maaşı 2024 yılının Ocak ayında refah payıyla birlikte 10.000 TL seviyesine yükseltilmişti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri yılın ikinci döneminde ek zam olup olmayacağını yakından takip ediyor. Konuyla ilgili son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için Temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan’dan Kritik MYK Toplantısı

Başkan Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kritik MYK toplantısında, AK Parti’nin yol haritası belirlenecek. Ekonomik dengelerin yanı sıra emeklilere yapılacak zam oranları da gündemde olacak.

Emeklilere Yeni Dönemde Ek Zam ve Refah Payı

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranları, Temmuz ayında netlik kazanacak. 2024 Temmuz zammı ile birlikte emeklilerin alım gücünü artıracak yeni düzenlemeler de devreye girecek. Ek zam ve refah payı uygulamalarıyla emekli maaşlarında adalet sağlanacak ve emeklilerin yaşam standartları yükselecek.

Temmuz Ayı Beklentileri

Emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarının netleşmesiyle birlikte, yeni dönemde emeklilerin mali durumu iyileştirilecek. TÜİK verilerine göre hesaplanan zam oranları, emeklilerin alım gücünü artırarak, ekonomik refahlarını yükseltecek. Temmuz ayında yapılacak zamlar ve ek refah payı ile emekliler rahat bir nefes alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.