SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'de Gündem: 3600 Ek Gösterge ve Yardımcı Hizmetler İçin Özel Kanun Çağrısı

Saadet Partili Muğla milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM’de önemli konuları gündeme taşıdı. Yardımcı hizmetler sınıfı, 3600 ek gösterge ve Fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilmesi konularında hükümete çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TBMM'de Gündem: 3600 Ek Gösterge ve Yardımcı Hizmetler İçin Özel Kanun Çağrısı

Selçuk Özdağ, hükümetin memurlara verdiği 3600 ek gösterge sözünü hatırlatarak, "Hükümet, '3600 ek göstergeyi birinci derece memur olan herkese eğitim seviyelerine bakmadan vereceğiz.' dedi ama hâlâ yerine getirmedi. Memurlar, 3600 ek göstergeyi bekliyorlar," dedi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına Özel Kanun İhtiyacı

Özdağ, EYT konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ancak 3600 ek göstergeyle ilgili problemin devam ettiğini belirterek, "Yardımcı hizmetler sınıfının kanunu yok, bu kanunun çıkarılması gerekiyor," ifadelerini kullandı. Yardımcı hizmetler sınıfının sorunlarına dikkat çeken Özdağ, bu sınıfa özel bir kanunun çıkarılmasının gerekliliğini vurguladı.

Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerine Kadro Talebi

Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin özlük haklarıyla ilgili sorunlarına dikkat çeken Özdağ, "Fahri Kur’an kursu öğreticileri, insanlık dışı muamelelerle çalıştırıldıklarını söylüyorlar. Bu nedenle, bu konuda da bir çalışma yapılması gerekmektedir," dedi. Özdağ, bu öğreticilerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için acil adımlar atılmasını talep etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.