SON DAKİKA
Hava Durumu

Son Dakika: AK Parti'den İnstagram açıklaması

İnstagram Türkiye'de Yeniden Açılacak mı? AK Parti'den Açıklama Geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
Son Dakika: AK Parti'den İnstagram açıklaması

Türkiye’de milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya platformu Instagram'ın akıbeti merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın, 2 Ağustos'tan beri kapalı olan Instagram’ın kısa süre sonra yeniden açılacağını duyurdu.

Instagram Erişim Engeli ve Sebepleri

2 Ağustos 2024 tarihinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Instagram'a Türkiye genelinde erişim engeli getirilmişti. Sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle kapatıldığı belirtilmişti. Bu durum, milyonlarca kullanıcıyı etkilerken, platformun ne zaman açılacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti.

AK Parti'den Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın, Instagram’ın açılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Pozitif ilerlemeler kaydediliyor. Kuralsız alanlarından vazgeçmek istemiyorlar. Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uyacağını taahhüt edeceğini ve böylelikle kısa sürede açılacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Arzu Ettiğimiz Şeyler Değil"

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, mecraların kısıtlanmasının arzu ettikleri bir durum olmadığını belirterek, "İfade özgürlüğü gibi kavramlar üzerinden konuşuluyor ama meselenin yanlış yerinden tutuluyor. Türkiye'nin herhangi bir mecra ile alıp veremediği olamaz. Şirketlerin de Türkiye'nin kurallarına uyması gerekir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.