SON DAKİKA
Hava Durumu

Philip Morris Grubunun Düşük Zam Kararı Diğer Firmaları da Etkiledi! Her Pakete 4-5 TL Zam

Sigara fiyatlarına yeni bir zam dalgası geliyor! Philip Morris grubunun düşük zam politikasının ardından, diğer firmalar zammı ertelemişti. Ancak, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustosun ilk iki haftasında sigara fiyatlarına ortalama 4-5 TL daha zam yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Philip Morris Grubunun Düşük Zam Kararı Diğer Firmaları da Etkiledi! Her Pakete 4-5 TL Zam

TÜİK’in açıkladığı altı aylık üretici enflasyonu verilerinin ardından, alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı artırılmıştı. Bu artışın etkisiyle, ağustos ayında sigara fiyatlarına ortalama 4-5 TL daha zam yapılacak. Philip Morris’in düşük zam politikası nedeniyle ertelenen zamlar, tekel bayilerinin rahatlamasını sağlayacak.

Tekel Bayileri Rahatlayacak

Erol Dündar, temmuz ayında gelen ÖTV zammının ardından sigaraya bir zam daha geleceğini belirtti. Philip Morris grubunun fiyat listesini düşük zamla güncellemesi nedeniyle diğer firmaların da zammı ertelediğini söyleyen Dündar, ağustosun ilk iki haftasında sigara fiyatlarına ortalama 4-5 TL daha zam yapılacağını duyurdu. Bu zammın tekel bayilerini rahatlatması bekleniyor.

Vergi Artışı ve Yeni Fiyatlar

TÜİK’in altı aylık üretici enflasyonu verileriyle birlikte, alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı artırıldı. Vergi miktarının artırılması üzerine sigara ve alkol grupları da fiyat listelerini art arda güncelledi.

Sigara İçenler İsyan Edecek!

Sigara fiyatlarındaki bu artış, sigara içenleri zor durumda bırakacak. Her pakete gelecek 4-5 TL’lik zam, sigara içenlerin bütçesini etkileyecek.

**Güncel Sigara Fiyatlarını ve Zam Haberlerini Takip Etmek İçin Bizi İzlemeye Devam Edin!**

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.