SON DAKİKA
Hava Durumu

MEB’den Tüm Okullar İçin KARAR DEĞİŞİKLİĞİ! Bundan Sonra Zorunlu Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar açılmadan önce peş peşe yeni kararlar almaya devam ediyor. Son habere göre, tüm eğitim kademeleri için önemli bir düzenleme getirildi. İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
MEB’den Tüm Okullar İçin KARAR DEĞİŞİKLİĞİ! Bundan Sonra Zorunlu Olacak

MEB, 2024 – 2025 eğitim öğretim yılının başından itibaren özel okullarda ücretsiz ders kitabı uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, velilerin pahalı ve farklı kitaplara zorlanmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Artık özel okullarda öğrenciler, bakanlık tarafından onaylanmış ders kitaplarını ücretsiz olarak alacaklar.

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Bakanlık, özel okullarda denetimleri artırarak, onaylanmamış ve uygun olmayan kitapların öğrencilere okutulmasını engellemeyi hedefliyor. Bu kapsamda, özel okullarda denetimlerin sıklaştırılacağı öğrenildi.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

16 Şubat 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile özel okullar için yeni düzenlemeler getirildi. Eylül ayından itibaren tüm kademelerde uygulanacak olan bu karar, özel okullarda bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını zorunlu kılıyor.

BAKANLIK ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

MEB, öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının ulaştırılması konusunda çalışmalarına hız verdi. Yardımcı kitaplar ve başka kaynaklar yerine, bakanlıkça onaylanan ders kitapları kullanılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esastır” hükmü yer aldı.

CEZA KESİLEBİLECEK

2024 – 2025 eğitim öğretim döneminde özel okullar denetlenecek ve öğrencilere ücretsiz ders kitaplarının verilip verilmediği kontrol edilecek. Bakanlık, özel okullardaki öğrenci sayısına göre ücretsiz ders kitabı gönderecek. Bu kitapları kullanmayan okullara cezai yaptırımlar uygulanacak. Para cezasının yanı sıra, kurum açma ve çalışma ruhsatının iptal edilebileceği de belirtiliyor.

MEB’DEN DEV DEĞİŞİKLİK! ÖZEL OKULLARDA ÜCRETSİZ DERS KİTABI ZORUNLU OLDU

Özel okullarda ders kitapları ücretsiz oluyor! MEB, 2024 – 2025 eğitim öğretim yılında tüm kademelerde bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını zorunlu kıldı. Denetimler sıklaşacak, kurallara uymayan okullara ceza yağacak! Detaylar için bizi takip etmeye devam edin!

GELİŞMELERİ KAÇIRMAYIN

Bu büyük değişikliği kaçırmamak ve en güncel bilgilere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin. MEB’in bu kararı, öğrenci ve velilerin yüzünü güldürecek!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.