SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT'ye Yepyeni Dönem: Staj ve Çıraklık Sigortasına Yeşil Işık Yandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melih Meriç, Meclis'e 1999 öncesi staj ve çıraklık yapanların emeklilik hakkını talep etmek için bir adım attı. Meriç'in gündeme getirdiği konu, gençlerin sigorta başlangıçlarının emeklilikte işe başlama tarihi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
EYT'ye Yepyeni Dönem: Staj ve Çıraklık Sigortasına Yeşil Işık Yandı

1999 öncesi staj ve çıraklık yapan gençlerin, emeklilik hakkı için işe başlangıç tarihi sayılmaması büyük bir sorun haline geldi. Bu durum, gençlerin mesleki deneyim kazanması ve ülkenin ihtiyacı olan kalifiyeli eleman açığını kapatması için verdikleri hizmetin karşılığını alamamaları anlamına geliyor. Konuya ilişkin birçok siyasetçi destek verirken, hükümetin konuyu gündeme getirmemesi, binlerce insan için büyük bir sorun oluşturuyor.

EYT'de Staj ve Çıraklık Sigortası Geçerli Olmalı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının hayata geçmesiyle birçok vatandaş emeklilik hakkı elde etti. Ancak bu yasadan 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi bulunanlar yararlanabildi. 1999 öncesi staj sigortası başlatılanlar ise maalesef bu düzenlemeden yararlanamadı ve emeklilik hayalleri suya düştü.

Yeni Torba Yasası'nda stajyer ve çıraklık sigortasıyla ilgili bir düzenleme bekleniyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren kişiler, staj ve çıraklık sigortası bulunsa dahi EYT kapsamı dışında kalıyorlar. Ancak bu kişilerin EYT kapsamına alınması için bir düzenleme yapılacağı yönünde söylentiler var.

Melih Meriç'ten Destek

CHP Milletvekili Melih Meriç, konuyu gündeme getirerek staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına destek verdi. Meli Meriç, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, staj ve çıraklık döneminin çalışma süresi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı ve hakların iadesi için mücadele çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.