SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT Mağduru Stajyer ve Çıraklar İçin Adalet Arayışı! Yeni Düzenleme Bekleniyor!

Stajyer ve çıraklar için adalet arayışı devam ediyor! 5510 Sayılı ve 3308 Sayılı Kanun ile sigortalı sayılan stajyer ve çıraklar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Kanunu kapsamında mağdur ediliyor. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
EYT Mağduru Stajyer ve Çıraklar İçin Adalet Arayışı! Yeni Düzenleme Bekleniyor!

Stajyer ve çırakların sigorta başlangıcı olarak çıraklık ve staj dönemlerinde yapılan sigorta giriş tarihleri baz alınmıyor. Bu durum, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının ortaya çıkmasına yol açtı. Kanunlarda açıkça bir engel olmamasına rağmen, bu kişilerin sigorta başlangıç tarihleri emeklilik hesaplamasında dikkate alınmıyor.

İYİ Parti’nin Mücadelesi Devam Ediyor

İYİ Parti, stajyer ve çırakların yaşadığı bu haksızlığın giderilmesi için TBMM gündeminde konuyu tutmayı ve çözüm için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Parti yetkilileri, bu mağduriyetin ortadan kalkması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyor.

Mecliste Gündemden Düşmüyor

İYİ Parti milletvekilleri, stajyer ve çırakların sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilik hesaplamasına dahil edilmesi gerektiğini savunarak, Meclis gündeminde bu konuyu sürekli tutmaya kararlılar. Partinin yetkilileri, bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguluyor.

Stajyer ve Çıraklar İçin Adalet Arayışı

Stajyer ve çırakların haklarını savunmak amacıyla atılacak adımlar ve yapılacak düzenlemeler büyük bir merakla bekleniyor. Bu süreçte, EYT kapsamında stajyer ve çırakların da hak ettikleri emeklilik haklarına kavuşmaları için atılacak adımların takipçisi olacağız.

Gelişmeleri Takip Edin

Stajyer ve çırakların haklarını savunmaya devam edeceğiz! Bu konuda yaşanan gelişmeleri ve atılacak adımları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Adaletin sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi için tüm detayları burada bulabilirsiniz.

Takipte Kalın: EYT Kapsamında Stajyer ve Çıraklar İçin Adalet Arayışı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.