SON DAKİKA
Hava Durumu

En Düşük Maaş 28.000 TL'ye Yükseldi! Geriye Dönükte Ödeme Almakta Mümkün

Kurban Bayramı öncesi Onikişubat Belediyesi’nden çalışanlarına dev müjde! Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, en düşük işçi maaşının 28 bin TL’ye çıkarıldığını ve geriye dönük alacakların bayram öncesi hesaplara yatırılacağını duyurdu. İşte bu heyecan verici haberin tüm detayları…

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
En Düşük Maaş 28.000 TL'ye Yükseldi! Geriye Dönükte Ödeme Almakta Mümkün

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, bayram öncesinde belediye personeline çifte müjde verdi. Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Başkan Toptaş ile Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, işçilere en düşük maaşın 28 bin TL’ye çıkarıldığını ve geriye dönük alacakların ödeneceğini açıkladı.

Çalışanımızı Enflasyona Ezdirmedik!

Başkan Toptaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çalışanları enflasyona ezdirmediklerini belirterek şunları söyledi:
“Önceki sözleşmeden kaynaklı bazı anlaşmazlıklar vardı. Çalışanlarımızın geçmiş dönem Toplu İş Sözleşmesi’nden kaynaklı mağduriyetini gidermek amacıyla sendikamızla yaptığımız görüşmeler neticesinde güzel bir haberi vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Alın teri, emek bizim için kutsaldır. Onikişubat’ımız için taş üstüne taş koyan, kalkınmamızda ve büyümemizde emekleri olan işçilerimizin refahını kendi meselemiz olarak gördük. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle, hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmedik hamdolsun.”

En Düşük Maaş 28 Bin TL’ye Çıktı

Başkan Toptaş, en düşük işçi maaşını 28 bin TL’ye çıkardıklarını ve anlaşmazlıktan kaynaklı alacakların ödeneceğini belirterek şunları ekledi:
“Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı çalışanlarımızın maaş farklarını gidererek bayram öncesi ödemelerini gerçekleştiriyoruz. Belediyemizde en düşük işçi maaşını 28.000 TL’ye çıkartıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapacağımız iyileştirmelerle mesai arkadaşlarımızın yaşam standardını çok daha yukarı taşımanın gayretini vereceğiz.”

Başkanımızın Jestine Çok Çalışarak Karşılık Vereceğiz!

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, Başkan Toptaş’ın jestine karşılık en iyi şekilde çalışacaklarını belirterek şöyle konuştu:
“Biz hakkımızı aldık. Başkanımızdan Allah razı olsun. Başkanımızın gösterdiği hassasiyet sayesinde, çalışanlarımız adına Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Bayram Öncesi Büyük Sevinç

Bu sevindirici haber, belediye çalışanları tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Personelin sevinç gösterileriyle karşıladığı Başkan Toptaş, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi ve herkesin bayramını kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.