SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekliye Ek Zam Görüşmesi! En Düşük Emekli Maaşı Miktarı Bu Toplantıda Belli Oldu

Son dakika gelişmesi! Emeklilere yönelik büyük bir maaş düzenlemesi için geri sayım başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz maaş zammının ardından, şimdi de ek zam düzenlemesi gündemde. İşte en düşük emekli maaşı için beklenen rakamlar ve kritik toplantının detayları…

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Emekliye Ek Zam Görüşmesi! En Düşük Emekli Maaşı Miktarı Bu Toplantıda Belli Oldu

Temmuz ayı maaş zamlarının ardından, en düşük emekli maaşına ek zam yapılması planlanıyor. 6 aylık enflasyon sonrası %24,73 zam alan emekliler, kök maaşı 8 bin TL’nin altında kalanlar için ek zam beklentisi içinde. AK Parti, bu durumu düzeltmek için harekete geçti ve en düşük emekli maaşının 12 bin TL’ye çıkarılması için çalışmalar başlattı.

Kritik Toplantının Saati ve Detaylar

En düşük emekli maaşının artırılması için yapılacak çalışma kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yarın saat 15.30’da Beştepe’de bir araya gelecek.

Seyyanen Zam Yapılacak mı?

Emeklilere seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı da gündemde. Kulis bilgilerine göre, AK Parti yetkilileri henüz kesin bir rakam belirlemedi. Seyyanen zam zor görünse de, tamamlayıcı bir rakam üzerinde duruluyor. Şu an sadece en düşük emekli maaşıyla ilgili bir çalışma yapılıyor.

Masadaki 3 Rakam

**12.000 TL:** En düşük emekli maaşı için ilk seçenek.
**12.500 TL:** Güçlü seçenekler arasında.
**13.000 TL:** En iddialı rakam olarak gündemde.

Vergi Düzenlemesi de Yolda

AK Partili yetkililer, vergi düzenlemesine ilişkin de çalışmalar yapıldığını belirtti. Vergi adaletini sağlayacak ve metni sadeleştirecek düzenlemeler Meclis’e sunulacak. Kurumlar ve Gelir Vergisi’ne ilişkin düzenlemenin de yakında Meclis’te görüşüleceği ifade edildi.

Bu büyük düzenleme ve ek zam haberlerini kaçırmamak için bizi takip etmeye devam edin!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.