SON DAKİKA
Hava Durumu

Bağkur 7200 Prim Sayısı Ne Zaman Düşecek? Torba Yasa'nın Meclis'e Geleceği Tarih Belli Oldu

Bağ-Kur’luların yıllardır beklediği erken emeklilik düzenlemesi nihayet Meclis gündeminde! Prim ödeme şartının 9000 günden 7200 güne düşürülmesi ile esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları 5 yıl erken emekli olma fırsatı yakalayacak. İşte son dakika gelişmeleri ve detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bağkur 7200 Prim Sayısı Ne Zaman Düşecek? Torba Yasa'nın Meclis'e Geleceği Tarih Belli Oldu

TBMM’de görüşülen yeni torba yasa teklifi, Bağ-Kur’lular için 7200 prim günü şartını getiriyor. Bu düzenleme sayesinde binlerce esnaf, 5 yıl daha az prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "7200 prim günü bizim için önemli bir söz ve bu konuda çalışmalarımız başladı" dedi.

Bağ-Kur Prim Gün Sayısı Düştü mü?

Henüz resmi bir onay gelmemiş olsa da, torba yasa teklifinin Meclis’ten geçmesiyle Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 9000’den 7200’e düşecek. Bu, kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşında emekli olma fırsatı demek. Resmi açıklama beklenirken, Bağ-Kur’lular umutla gelişmeleri takip ediyor.

Erken Emeklilik Heyecanı

Esnafa erken emeklilik yolunda önemli bir adım atılıyor. Yeni torba yasa teklifi, Bağ-Kur’lulara erken emeklilik imkanı sunarak uzun yıllardır beklenen müjdeyi getiriyor. Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte, emeklilik planlarını yeniden şekillendiren esnaf, hayallerine bir adım daha yaklaşacak.

Bakan Işıkhan’dan Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bağ-Kur’luların prim gün sayısını SSK’lılarla eşitleyecek düzenlemeyi orta vadeli planda hayata geçireceğiz. Bütçe disiplininden uzaklaşmadan bu sözü mutlaka yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bağ-Kur’da 7200 Prim Günü İle Erken Emeklilik İçin Geri Sayım Başladı! Gözler Meclis’te!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.