SON DAKİKA
Hava Durumu

Akaryakıt Fiyatları Yarın Değişiyor! Benzin ve Motorin Fiyatları Ne Kadar? Güncel Fiyatlar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kararıyla birlikte yarın 13.000 bayide akaryakıt fiyatlarında değişim yaşanacak. Son günlerde Brent petrolün fiyatındaki dalgalanmalar ve uluslararası piyasalardaki gelişmeler, tüketicilerin yakıt fiyatlarındaki değişimleri merakla beklemesine neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Akaryakıt Fiyatları Yarın Değişiyor! Benzin ve Motorin Fiyatları Ne Kadar? Güncel Fiyatlar

Özellikle, araç sahiplerinin dikkatle takip ettiği benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen Brent petrol, son günlerde arz endişeleriyle düşüş yaşamaktadır. Bu durum, tüketicilerin yakıt fiyatlarına ilişkin yeni indirimlerin olup olmayacağı konusunda endişe ve merak içinde olmalarına sebep olmaktadır. Ayrıca, EPDK'nın aldığı yeni kararlar da yarından itibaren akaryakıt istasyonlarında uygulanacak.

Son 5 gün içinde gerçekleşen indirimlerin ardından değişecek olan akaryakıt fiyatları, artık belirli bir türde birden fazla fiyat uygulanmasını sonlandıracak. Özellikle, tüketicilerin karışıklığı önlemek adına "Ultra Force", "Power", "VPro" gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satış yapılmasının sona ereceği belirtilmektedir.

Brent petrol fiyatlarındaki baskı, Federal Rezerv'in (Fed) faiz indirimine gitmeyeceği açıklaması ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmelerle şekillenmektedir. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışındaki bazı üretici ülkelerin ham petrol arzı kesintilerine devam edeceği beklentileri, fiyatları aşağı yönlü baskılamaktadır.

Güncel olarak, İstanbul'da benzin fiyatı 42,69 TL, mazot fiyatı 40,17 TL ve LPG fiyatı 20,97 TL olarak belirlenmiştir. Ankara ve İzmir'de ise benzin, mazot ve LPG fiyatlarına ilişkin güncel veriler paylaşılmıştır.

Akaryakıt fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'nın hesaplanmasıyla belirlenmektedir. Bu hesaplamada günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ile günlük Dolar kuru takibi önem arz etmektedir. Özellikle uluslararası piyasalardaki gelişmeler, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.