SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünlü Gazeteciden İkinci EYT Müjdesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde ikinci müjde kapıda! Yeni düzenlemeyle, yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek olan EYT kapsamında, ev kadınlarına prim desteği ve çalışan annelere yıpranma payı sağlanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
Ünlü Gazeteciden İkinci EYT Müjdesi

Küçük Esnaflara Erken Emeklilik Fırsatı

EYT düzenlemesinin ardından, Bağ-Kur’lu küçük esnafların prim gün sayısının SSK'lı çalışanlarla eşitlenmesi talebi de gündeme geldi. Mevcut durumda 9 bin olan Bağ-Kur prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürülmesi planlanıyor. Bu değişiklik hayata geçerse, yaklaşık 1 milyon küçük esnaf, 5 yıl erken emekli olma imkânına kavuşacak. Bu fırsattan, 10 ve altında eleman çalıştıran küçük esnaflar faydalanabilecek. Bayram sonrası Meclis'te görüşülecek olan bu düzenleme, esnafın emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürecek.

Kadınlar İçin Emeklilikte Yeni Düzenlemeler

Kadınlar için de önemli düzenlemeler yolda. Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi ve yıpranma payının çocuk sayısına göre uygulanması planlanıyor. Bu düzenleme, bazı mesleklerde uygulanan yıpranma payının genişletilmesi anlamına geliyor. Çalışan anneler, çocuk sayısına bağlı olarak emeklilikte ekstra avantajlar elde edecek.

Ev Kadınlarına Sigorta Prim Desteği

Ev kadınları için devlet destekli önemli bir düzenleme de gündemde. Devlet desteği ile isteğe bağlı emeklilik primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Asgari ücret üzerinden hesaplandığında, en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 TL olacak ve bunun 2 bin 133 TL’si devlet desteği olarak ev kadınlarına sağlanacak.

Meclis'in Gündeminde Büyük Heyecan

Bu düzenlemeler, bayram sonrasında Meclis’te görüşülecek ve milyonların gözü kulağı Meclis’te olacak. Esnaf, ev kadınları ve çalışan anneler için büyük avantajlar sunmayı hedefleyen bu gelişmeler, emeklilik planlarını hızlandıracak ve sosyal güvenlikte önemli bir dönüşüm sağlayacak. Milyonlarca vatandaş, bu heyecan verici gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyor.

Engin Pnarpaşlı da açıkladı

Öte yandan Gazeteci Engin Pnarpaşlı'da 2. EYT düzenlemesinin hayata geçeceğini belirterek, EMADDER'e mücadelesi için tebrik etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.