Melih Demiral Hakkında Soruşturma

EURO 2024 son 16 turunda A Milli Takım, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmada A Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral, maç sonrasında yaptığı gol sevinci nedeniyle UEFA'nın soruşturmasına konu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:38

Gol Sevinci Tartışma Yarattı

Merih Demiral, attığı golden sonra yaptığı bozkurt işaretiyle dikkat çekti. Bu hareketi, UEFA'nın inceleme başlatmasına yol açtı. UEFA yetkilileri, bu tür sevinçlerin politik ya da tartışmalı mesajlar içerip içermediğini araştırdıklarını belirtti.

Merih Demiral'ın Açıklamaları

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Merih Demiral, gol sevinci hakkında şunları söyledi:

"Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. Gayet normal, Türk taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim."

UEFA'nın Kararı Bekleniyor

UEFA'nın başlattığı soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor. Merih Demiral'ın gol sevinci ile ilgili herhangi bir ceza alıp almayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ancak A Milli Takım'ın çeyrek finale yükselmesi, Türk futbolseverler için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

A Milli Takım, EURO 2024'teki başarılı performansını sürdürmeye devam ederken, Merih Demiral'ın durumu ve UEFA'nın vereceği karar futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.