Müjde! Milyonlarca Emekliye Ücretsiz Sağlık Hizmeti Geliyor

28 Şubat 2023 tarihinde TBMM'den geçen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle Türkiye’deki emekli sayısı 17 milyona yaklaştı. Bu büyük kitle, aldıkları düşük aylıklar nedeniyle sosyal hayattan kopmuş durumda. Sağlık hizmetlerinden tam yararlanamayan emeklilere, SGK’dan dikkat çeken bir mesaj geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 14:16
Haberyazilimi.com

Ekonomik sıkıntılar en çok 55 yaş üstü vatandaşları etkiliyor. Bu kesimin talepleri doğrultusunda harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK'ya sağlık hizmetlerinde kapsamlı bir değişiklik talimatı verdi. Artık emekliler, ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Fizik Tedavi ve Kaplıca Hizmetleri Artık Ücretsiz!

Fizik tedavi gibi pahalı tedavilerde talep yoğunluğunu karşılamak için kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi. SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emekliler, Türkiye’nin 81 ilinde kaplıca hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek.

Başvuru Sonrası 6 Aylık Hak Tanınacak

SGK, kaplıca tesislerindeki yoğunluğu yönetmek için hizmeti şarta bağladı. Tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak bu hizmetten faydalanmak için sağlık raporu almak yeterli olacak. Başvurusu uygun bulunan emekliler, 6 ay boyunca kaplıcalardan ücretsiz yararlanabilecek. 6 ayın sonunda tedavinin devam etmesi gerekiyorsa yeni bir rapor alınması gerekecek.

Emeklilerin Yakınlarına da Ücretsiz Olacak

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından verilen sağlık kurulu raporu, kaplıca hizmetlerinden faydalanmak için yeterli olacak. Bu uygulama, yaşlı emeklilerin refakatçilerini de kapsayacak.

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Bir Dönem

Bu düzenleme, emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanmasını hedefliyor. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntıları hafifletecek olan bu uygulama, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Özellikle fizik tedavi gibi yüksek maliyetli tedavilere erişimde büyük kolaylık sağlayacak bu hizmet, emeklilerin ekonomik yükünü hafifletecek.

Emekliler İçin Kapsamlı Bir Destek

Yeni düzenleme ile Türkiye genelindeki emekliler, sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşabilecek. Ücretsiz fizik tedavi ve kaplıca hizmetleri, ekonomik zorluk yaşayan emekliler için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bu uygulama, sadece emeklilerin değil, onların yakınlarının da sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını mümkün kılacak.

Bu önemli adım, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanmalarını sağlamayı hedefliyor. Milyonlarca emekliyi sevindirecek bu düzenleme, hayata geçirilmek üzere hızla ilerliyor.