Emeklilere Sevindirici Haber Meclis'ten Geldi! Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Emeklilere! Hepsi Silinecek

Milyonlarca emekliye büyük müjde! 2024 yılı itibarıyla kredi ve kredi kartı borcu olan emekliler için devlet devreye giriyor. Tüm faizler silinecek ve borçlar yapılandırılacak. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 14:02
Haberyazilimi.com

Geçim sıkıntısı çeken ve bankalara kredi ile kredi kartı borcu olan emeklilere devlet büyük bir fırsat sunuyor. Bankalara olan borçların faizleri tamamen silinecek ve ana paranın yeniden yapılandırılması sağlanacak. Bu düzenleme, TBMM’ye sunulan yeni kanun teklifi ile hayata geçirilecek.

Kanun Teklifi Detayları

**Emeklilerin Bankalara Olan Faiz Borçlarının Silinmesi ve Borcun Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi:**

**Madde 1:** 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında gelir ve aylık ödemesi yapılan emeklilerin kamu ve özel bankalara olan borçları, bu kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde başvurmaları halinde yeniden yapılandırılacak.

**Madde 2:** Yapılandırma sonucunda borçların o güne kadar tahakkuk etmiş faiz ve gecikme faizi silinecek. Kalan ana para, faiz, komisyon, dosya ücreti ve gecikme zammı olmadan bir yıl ötelenerek, her yıl Ekim ayında ödenmek koşuluyla 5 eşit taksitte ödenecek.

**Madde 3:** Vadesinde ödenmediği için takibe alınmış borçlar için yasal süreç ve icra takibi sonlandırılacak.

**Madde 4:** Kamu ve özel bankaların emekli borçlarının yeniden yapılandırılması sonucu oluşacak zarar, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

**Madde 5:** Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

Emekliler İçin Büyük Avantaj

Bu yeni düzenleme, emeklilerin borç yükünü hafifletecek ve ödeme kolaylığı sağlayacak. Hem özel bankaları hem de kamu bankalarını kapsayan bu yapılandırma, emeklilerin mali sıkıntılarını önemli ölçüde azaltacak.

Başvuru ve Detaylar

- Emekliler, borç yapılandırma için bankalara başvurarak bu imkandan yararlanabilecek. - Yapılandırma kapsamında faizlerin silinmesi ve geri kalan borcun taksitlendirilmesi emeklilere büyük bir rahatlık sağlayacak.